Camerabeveiliging

Op het gebied van camerabeveiliging hebben wij een ruim assortiment aan oplossingen in HD- en IP-camera’s.

Voor iedere toepassing is een bijpassend systeem te verkrijgen. Analoge systemen worden niet meer nieuw verkocht. Deze worden meestal vervangen door HD- of IP-camera’s. De keus wordt vaak mede bepaald door eventueel aanwezige bekabeling. Voor analoge of HD  systemen volstaat coax- of UTP kabel, IP-systemen hebben UTP kabel nodig.

Wifi camera’s zijn ook een optie, maar dit werkt niet altijd 100%. Een vaste kabel heeft voor een camera de voorkeur. Bovendien heeft een draadloze camera toch altijd nog spanning nodig, dus er moet toch een stopcontact in de buurt zitten.

Bestaande analoge systemen hoeven niet altijd direct volledig te worden vervangen als uitbreiding of verbetering van het beeld nodig is. Er zijn harddisk recorders die geschikt zijn om combinaties van beelden van analoge-, HD- of IP-camera’s op te nemen. Hierdoor kan vervanging van een bestaand camerasysteem in fases plaatsvinden.

Voor nieuwe systemen wordt meestal IP gekozen. Een ruim assortiment camera’s is beschikbaar. Het mooie is dat firmware in de IP-camera’s redelijke eenvoudig kan worden ge-upgrade. De camera krijgt hierdoor vaak nieuwe functies zoals bewegingsdetectie, maar ook kenteken- of gezichtsherkenning komt steeds vaker als mogelijke optie. Het systeem verouderd hierdoor veel minder snel dan een traditioneel analoog systeem.

Door de huidige moderne techniek kunnen IP-camera’s ook zeer goed in het donker functioneren. Opgenomen en live beelden kunnen worden bekeken op locatie, maar ook overal waar internet beschikbaar is, en ook op een smartphone. Hiervoor zijn gratis apps beschikbaar.