alarm over IP

Bijna dagelijks worden wij gebeld door klanten die afscheid gaan nemen van hun analoge of ISDN lijn. Oudere alarmsystemen waren hier afhankelijk van voor de doormelding naar de alarmcentrale. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om bestaande systemen geschikt te maken voor doormelding via internet. Voor hogere risico's is er de mogelijk een backup in te bouwen voor als het internet uitvalt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een GPRS verbinding. In alle gevallen is het noodzakelijk dat de internetmodem-/router wordt voorzien van een noodstroomvoorziening.

Bij gebruik van een z.g. IP-convertor is er door ons volledige controle en bewaking mogelijk van de apparatuur. Een bijkomend voordeel is dat er geen kosten meer zijn voor belverkeer en dat de doormelding veel sneller is dan bij traditionele verbindingen. De aanpassing verdient zichzelf dus terug.

KPN en andere providers gaan op termijn stoppen met de traditionele telefoonlijnen. Neem tijdig contact met ons op om te voorkomen dat de doormelding van uw alarmsysteem in gevaar komt.