Alarmsystemen

Of het nu gaat om de aanschaf of huur van een nieuw systeem, of het onderhoud van een bestaande installatie, bij ATC kunt u hiervoor terecht.

Ons  “huismerk” voor inbraakdetectie is UTC, ook bekend onder de namen Aritech of GE. Wij hebben zeer veel ervaring met de systemen van deze fabrikanten, met de huidige, maar ook met die van 20 jaar terug.

Voor klanten met een onderhoudsovereenkomst zijn wij 24/7 bereikbaar. Nagenoeg alle door ons geplaatste systemen zijn door ons op afstand te beheren. Hierdoor kunnen wij snel diagnose stellen bij calamiteiten, maar u bijvoorbeeld ook helpen bij het wijzigen van een alarmcode.

In ons magazijn liggen vanzelfsprekend de nieuwste componenten, maar ook de service-onderdelen van de oudere systemen zijn aanwezig. Hierdoor kunnen wij onverhoopte defecten snel verhelpen.

En past de standaardkleur van de apparatuur niet in uw interieur, dan spuiten wij die voor u. Daar doen wij ook niet moeilijk over. Want ATC gaat verder waar andere al lang gestopt zijn.


Alarm over IP

Regelmatig worden wij gebeld door klanten die afscheid gaan nemen van hun analoge telefoonlijn. Oudere alarmsystemen waren hiervan afhankelijk voor de doormelding naar de alarmcentrale. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om bestaande systemen geschikt te maken voor doormelding via internet. Voor hogere risico’s is er de mogelijkheid een back-up in te bouwen voor als het internet uitvalt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een GPRS-verbinding. In alle gevallen is het noodzakelijk dat de internetmodem-/router wordt voorzien van een noodstroomvoorziening.

Bij gebruik van een z.g. IP-convertor is er door ons volledige controle en bewaking mogelijk van de apparatuur. Een bijkomend voordeel is dat er geen kosten meer zijn voor belverkeer en dat de doormelding veel sneller is dan bij traditionele verbindingen. De aanpassing verdient zichzelf dus terug.

KPN en andere providers gaan op termijn stoppen met de traditionele telefoonlijnen. Neem tijdig contact met ons op om te voorkomen dat de doormelding van uw alarmsysteem in gevaar komt.