Intercomsystemen

De essentie van een intercomsysteem is om er voor te zorgen dat twee of meer mensen kunnen communiceren. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel verschillende soorten intercomsystemen, met ieder zijn eigen functies. Daarom is het belangrijk om van te voren te bedenken wat u precies met een intercom wilt gaan doen, voordat u een intercomsysteem aanschaft. Wilt u de andere persoon ook kunnen spreken? Wilt u ook op afstand kunnen zien wie er voor uw huis staat? En wilt u door middel van het systeem automatisch toegang kunnen verlenen? Deze vragen zijn van belang bij het bepalen wat voor systeem het beste bij u past.

Een intercomsysteem van Hikvision

Een belangrijk voordeel van een intercomsysteem is dat het niet alleen helpt om toegang tot uw woning of pand te controleren, maar dit ook te automatiseren. Stel u woont in een appartementencomplex en er wordt beneden bij u aangebeld. Dan is het wel zo makkelijk dat u vanuit uw appartement met de persoon beneden kunt spreken. Wanneer de intercom is uitgerust met een camera- en videosysteem, dan kunt u de persoon ook zien. De mogelijkheid om met iemand te kunnen communiceren en deze persoon tegelijkertijd van afstand te kunnen zien geeft u een extra gevoel van veiligheid.

Een andere mogelijkheid die intercomsystemen bieden zijn het laten doorschakelen van de oproep naar uw smartphone. Dit is handig indien u er niet bent, of te laat bent voor een afspraak. Zo kunt u de persoon in kwestie wel alvast binnen laten. U kunt uw intercomsysteem ook uitbreiden met een codepaneel. Hiermee kunt u mensen ergens naar binnen laten, ook als u zelf niet aanwezig bent. Deze optie wordt veel toegepast bij bijvoorbeeld verhuurders van vakantiehuisjes.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle intercom componenten welke wij leveren. Mocht iets wat u zoekt er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.