Alarmopvolging en surveillance

Goede alarmopvolging en surveillance is van cruciaal belang voor het succesvol beveiligen van uw panden. De snelheid en accuratesse waarmee uw beveiliger een alarmmelding opvolgt, kan zorgen dat de schade beperkt blijft en alle benodigde maatregelen tijdig in gang worden gezet.

Bij ATC Beveiligingstechniek hebben wij meerdere partners wiens voornaamste verantwoordelijkheid de alarmopvolging en surveillance bij onze klant omvat. Zodra er een alarmmelding binnenkomt dan wordt een van onze partners naar uw woning gestuurd. Zij kijken dan wat er aan de hand is. Op basis van wat zij aantreffen wordt besloten of het om een vals alarm gaat of niet. In het laatste geval schakelen zij de politie in en blijven ter plekke aanwezig totdat de hulpdiensten zijn gearriveerd.

Hoe alarmopvolging in zijn werk gaat

Zodra uw alarmsysteem een alarmmelding afgeeft komt deze binnen bij de meldkamer waarop u bent aangesloten. De centrale geeft aan de surveillant de locatie en het type alarm door. Afhankelijk van de met u gemaakte afspraken met betrekking tot opvolging, begeeft de surveillant zich naar de locatie. Als er aanwijzingen zijn dat er sprake is van inbraak, dan wordt ook de politie gewaarschuwd als onderdeel van de alarmopvolging.

Overzicht van hoe de procedure van alarmopvolging bij de meldkamer eruit ziet.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

De richtlijnen voor de werkwijze van de surveillant zijn strak. Hij inspecteert het pand, controleert op inbraakschade en de aanwezigheid van verdachte personen. Zijn er geen aanwijzingen voor inbraak, dan betreedt de surveillant (indien mogelijk) het pand en controleert het alarmsysteem. Hierbij wordt de oorzaak van het alarm onderzocht, het alarm uitgeschakeld en het pand afgesloten. Dit wordt vervolgens gecommuniceerd met de meldkamer.

Is er inbraakschade of zijn er aanwijzingen dat zich verdachte personen in het pand bevinden, dan neemt de mobiele surveillant direct contact op met de politie. Hij handelt volgens de richtlijnen en instructies van de politie en betreedt het pand nooit alleen. Hij overlegt zo nodig met een door u aangewezen contactpersoon en begeleidt eventueel de reparatie van ramen en deuren. Pas als de politie het pand heeft vrijgegeven en alles is afgesloten, schakelt de surveillant het alarm weer in.

JBA Security

JBA Security is onze partner voor alarmopvolging bij onze klanten in de regio Bilthoven. Zij verzorgen o.a. alarmopvolging, surveillance- en receptiediensten in de driehoek Hilversum-Amersfoort-Utrecht.

JBA Security BV
Dolderseweg 2e
3712 BE Huis ter Heide
Tel. 030-225 30 31
info@jba-security.nl
www.jba-security.nl

UNIT 14 Beveiliging BV

Unit 14 Beveiliging verzorgt alarmopvolging en surveillance bij onze klanten in de regio Laren-Blaricum.

Unit 14 Beveiliging BV
Zuidwenk 80
3751 CG Bunschoten-Spakenburg
Tel. 033–432 59 64
info@unit14.nl
www.unit14.nl

Securitas

Securitas Beveiliging verzorgt de alarmopvolging en surveillance bij onze klanten in de regio Amersfoort.

Securitas Amersfoort
Terminalweg 41
3821 AJ Amersfoort
Tel: 088-322 11 00 (Customer Care)
info@securitas.nl
www.securitas.nl

Vragen over alarmopvolging

Heeft u nog vragen over hoe de meldkamer en surveillancediensten reageren op meldingen van uw alarminstallatie? Neem dan gerust contact met ons op.