Camerabeveiliging

Wanneer het aankomt op de beveiliging van een kantoorpand of woning, is camerabeveiliging een belangrijk onderdeel. Panden die voorzien zijn van camerabeveiliging worden door inbrekers al snel overgeslagen. Daarnaast wordt de omgeving van uw pand of woning constant in de gaten gehouden. Het soort camera welke het beste bij u past, is afhankelijk van het doel ervan. Hier leest u meer informatie over camerabeveiliging en hoe ATC Beveiligingstechniek u hierbij kan helpen.

Hikvision Hi-Watch camera's

 

Wat is belangrijk bij de aanschaf van camerabeveiliging?

Bij de aanschaf van een camerasysteem moet u rekening houden met verschillende factoren. Zo zijn er verschillende camera’s voor vele soorten objecten – panden, tuinen, etc. -, maar worden er ook verschillenden wensen gesteld aan de beveiliging. Wordt de camera gebruikt om insluipers te identificeren? Of wordt de camera gebruikt om beweging binnen een bepaald gebied te detecteren? Bij ATC Beveiligingstechniek kunnen wij u hiermee verder helpen. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de montage van camerabeveiliging, maar ook in het adviseren hierbij.

Verschillende elementen van camerabeveiliging

Camerabeveiliging bestaat tegenwoordig allang niet meer uit enkel een camera. De beelden moeten ergens worden weergegeven; op een monitor, een computer, tablet of smartphone. Dat betekent dat de beelden snel en veilig via internetverbinding verstuurd moeten worden. In veel gevallen zullen de beelden enkele tijd bewaard moeten blijven. Veel verzekeringsbedrijven stellen camerabeveiliging ook als een eis bij een beveiligingsplan voor winkels en bedrijven.

Verschillende soorten camerabeveiliging

Benieuwd naar welke beveiligingscamera’s momenteel beschikbaar zijn? Vaak zien onze klanten door het overvloed aan aanbod door de bomen het bos niet meer. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van alle soorten camera’s die wij monteren.

 • Draadloze beveiligingscamera
  De naam zegt het eigenlijk al: de camera’s worden draadloos gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijk te installeren zijn, geen kabels getrokken hoeven te worden, en geen gaten in uw woning of pand worden geboord.
 • Infrarood camera
  Camera’s voorzien van een ingebouwde infraroodsensor kunnen ’s avonds en ’s nachts haarscherpe beelden opnemen. Sommige van onze beveiligingscamera’s leveren zelfs ’s nachts nog kleurbeelden. Meer informatie daarover vindt u op deze pagina.
 • Dome camera
  Dome camera’s bevatten een transparante koepel die de lens en technologieën herbergt. De richting van de cameralens is daardoor moeilijk te zien van buitenaf. De meeste dome camera’s zijn in de meeste gevallen vandaalbestendig.
 • Bullet camera
  Een traditionele camera met een langwerpige vorm noemen we een bullet camera. Deze camera’s zijn relatief groot waardoor extra componten – zoals PoE voeding – in de behuizing gemonteerd kan worden.
 • Internet Protocol (IP) camera
  IP camera’s maken gebruik van het Internet Protocol, dit is een netwerkprotocol waarmee computers op een netwerk met elkaar kunnen communiceren. De camera kan door middel van een UTP kabel verbinding maken met de recorder.
 • High Definition (HD) camera
  Het voornaamste voordeel van dit type camera zit hem in de kwaliteit van de beelden. HD camera’s leveren haarscherpe beelden, wat het identificeren van inbrekers en ongewenste personen alleen maar makkelijker maakt.
 • Pan, Tilt, Zoom (PTZ) camera
  Pan tilt camera’s zijn in staat om te kantelen en draaien. De camera kan om zijn as bewegen en draaien. Sommige camera’s kunnen daarnaast ook nog in- en uitzoomen. Pan tilt camera’s worden voornamelijk gebruikt bij grotere omgevingen, waarbij iemand real time de camera’s aanstuurt.