Onderhoud aan uw alarmsysteem

Het belang van onderhoud laten uitvoeren aan een alarmsysteem wordt vaak onderschat. De installatie is aangelegd voor uw veiligheid en de bescherming van uw woning of pand tegen inbraak en/of brand. Om er zeker van te zijn dat alle componenten naar behoren werken adviseren wij om jaarlijks onderhoud aan uw alarminstallatie te laten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat u en uw woning goed beschermd zijn.

 

Het belang van jaarlijks onderhoud aan uw alarminstallatie

Het laten uitvoeren van onderhoud is niet alleen ten gunste van uw eigen veiligheid. Om aan de eisen van de BORG-regeling te voldoen is optimale functionaliteit van uw beveiligingsinstallatie cruciaal. Door middel van jaarlijks onderhoud bent u ervan verzekerd dat uw installatie aan deze eisen voldoet.

Daarnaast kan een verzekeringsmaatschappij jaarlijks onderhoud aan uw alarminstallatie eisen als onderdeel van uw verzekeringscontract. Of dit wel of niet een vereiste is hangt af van het contract tussen u en uw verzekeraar.

 

Welke werkzaamheden voeren wij uit bij jaarlijks onderhoud aan uw alarminstallatie?

Wanneer wij bij ATC Beveiligingstechniek onderhoud uitvoeren kijken wij of alle componenten nog perfect opereren. Doordat wij meer dan 35 jaar ervaring hebben, kunnen wij veel – ook oudere – alarmsystemen voor u in onderhoud overnemen.

Tijdens het jaarlijks onderhoud aan uw beveiligingsinstallatie voeren wij altijd de volgende werkzaamheden uit:

  • Noodstroom accu’s worden gemeten en eventueel vervangen zodat u uw beveiliging behoudt in het geval van stroomuitval;
  • Melders en sensoren worden getest en eventueel batterijen vervangen;
  • Gekeken of er bij bewegingsdetectoren geen obstakels zijn die de optimale werking verstoren;
  • De software wordt geüpgraded naar de nieuwste versie, indien aanwezig;
  • Testen of de meldkamer alle meldingen ontvangen;
  • Back-up van de programmering gemaakt;
  • Het gehele systeem wordt gecontroleerd op lekstromen.

Met een onderhoudscontract kunt u 24/7 bij ons terecht voor alle problemen met betrekking tot de werking van uw installatie.
Indien u hierover een vraag heeft, of een onderhoudscontract bij ons wilt afsluiten, neem dan gerust contact met ons op.