Afbeelding van de Hikvision 3-serie camera's

Hikvision introduceert 3-serie camera’s

Eind februari 2021 heeft Hikvision de exclusieve 3-serie in de Benelux markt geïntroduceerd. Met deze productlijn biedt de fabrikant zijn officieel geregistreerde Zilver, Goud en Platina Dealer Partners een extra serie van hoge kwaliteit om aan verschillende soorten projecteisen te voldoen.

Zo krijgen alle 3-serie camera’s onder andere een standaard garantieperiode van 5 jaar mee, zonder hier extra kosten voor te rekenen. Daarnaast is een selectie gemaakt van kernmodellen die gebruik kunnen maken van een ‘advanced replacement’-programma, zolang de camera binnen de 5 jaar garantieperiode valt.

Nieuwe technologieën

In de hard- en software van de 3-serie zijn enkele bekende Hikvision-technologieën toegepast, zoals Deep Learning AcuSense algoritmes voor krachtige objectclassificatie, (Powered by) Darkfighter-technologie voor heldere beelden in donkere situaties, ePTZ-functionaliteit en verschillende modi voor diagnostiek van beeldkwaliteit voor wat betreft de software. Kijkende naar de hardware zijn meerdere soorten behuizingen te zien, met volop keuze in resoluties en objectieven. Ook ondersteuning van een P-iris- en DC12V-output, voor het aansluiten en voeden van externe apparaten, is terug te vinden in de 3-serie.

Cybersecurity

De nadruk in de beveiligingsindustrie komt steeds meer op cybersecurity te liggen. Ook daar is met de 3-serie volop aan gedacht. Zo worden veiligheidsstandaarden als SFTP, SRTP en het 802.1x EAP-TLS 1.2 protocol ondersteund, maar is er ook de mogelijkheid voor versleuteling van videobeelden die op een SD-kaart worden opgeslagen. Daarnaast worden alle activiteiten bijgehouden in een logboek, zodat altijd kan worden nagegaan wie toegang heeft gehad tot welke beelden en welke acties er zijn uitgevoerd. Dat de nadruk ook bij Hikvision op cybersecurity ligt, is onder andere terug te zien in de Common Criteria (CC) certificering van de 3-serie-producten, die dit jaar beschikbaar zal komen.